Standard side

Hudpleiebehandlinger

Kavitasjonspeeling:

er en smertefri hudbehandling ved hjelp av ultralyd vibriasjon, som gir presis fjerning av overflødig talg fra porene, fjerning av døde hudceller. Jevner og regenererer huden, forbedrer mikrosirkulasjonen og har en desinfiserende effekt. Anbefales til sensitiv hud, samt behandlling av kviser, acne og fet hus, for bedre absorpsjon av preperater.

Mikrodermabrasjon

Rynkebehandling ved hjelp av radiobølger som gjør at man sluser aktive stoffer ned i huden. Huden fylles med fuktighet og strammes opp! Behandlingen er smertefri, men ska ikke brukes på gravide, personer med pacemaker eller mye infeksjoner i huden.

Syrebehandling:

Peelingen som benyttes som anti age reduserer linjer og rynker, og virker foryngende. Påvirker cellefornyelsen i huden, of lar huden puste ved at overfladisk hud fjernes. Passer for alle.

Mikronålterapi

Det brukes en elektrisk penn, som går over huden og skaper nye kanaler som kan frakte 80% mer næring dypt ned i huden. Etterpå brukes et tilpasset serum for kunden. Kan behandle solskader, pingmentflekker, linjer , arr kviser, strekkmerker, tørr hud, rosea, store porer og generell hudforbedring.

Aknebehandling 

Dyprens og høyfrekvensbehandling

 

 

kiropraktikk

Kiropraktor er offentlig godkjent helsepersonell med selvstendig diagnose og behandleransvar. Kiropraktor fungerer som primærkontakt i førstelingjetjenesten med spesialkompetanse på muskel og skjelettlidelser. Som pasient kan du komme til kiropraktor uten legehenvisning, og bli fulgt opp med utredning, behandling som manipulasjon, triggerpunkt og akupunktur, og forebygging av dine muskel og skjelettplager.

 

 

craniosakral terapi

 

Craniosakralterapi er en teknikk hvor man forsiktig bruker manuell manipulering (kun 5 g trykk) av bindevevet rundt hjernen og ryggraden.

Prinsippet ved craniosakralterapi er at kroppen har de nädvendige ressurser og hvis kroppen får de riktige signalene vil den avbalansere seg selv!

Der hvor craniesakralpulsen er hemmet pga fysisk skade eller emosjonell blokkering, kan behandlingen hjelpe til å få bedre flyt og dermed behandle plager.

Denne behandlingen har hatt god effekt på ME pasienter og mennesker med kronisk utmattelses- syndrom. 

 

Elin er craniosakral terapeut og oppdaterer seg jevnlig med kurser.

 

Kopping

Kopping består i å skape et vakum/undertrykk som vil løfte bindevevet, øke sirkulasjonen, frakte vekk avfallsstoffer og redusere spenninger i muskler, organer, bindevev og hud. Målet med kopping er å bedre sirkulasjonen og redusere spenninger slik at bevegelighet øker, smerter reduseres/fjernes og stivhet forsvinner.

 Elin har lang erfaring med kopping.

 

Kopping brukes til:

- muskler/leddsmerter

- ødem/hevelser

- hodeverk/migrene

- nakkesmerter

- lav sirkulasjon og kald hud

- stivhet og spenninger i muskler og bindevev

- avgifting av kroppen

Lymfedrenasje

Lymfedrenasje er en massasjeform hvor man kombinerer hard massasje med vakumkopping. Hensikten er å drenere bort lymfevæske, bli kvitt avfallsstoffer og bedre sirkulasjon. Lymfesystemets oppgave i kroppen er å frakte vekk avfallsstoffer og overskuddsvæske som ofte resulterer i ødem/hevelser. Når lymfesystemet fungerer vra, vil kroppen ha styrket immunforsvar mot inntrengere av virus, bakterier og sopp. Lymfedrenasje er effektivt mot hevelser/ødem og spenninger/stivhet i muskler og bindevev.

Massasje & triggerpunktbehandling

Massasje er manipulasjon av overfladiske og dypere lag av muskel-og bindevev å forbedre funksjon, hjelpemiddel i helbredelsesprosessen, og fremme avslapning og velvære. Massasje terapi er prosessen der muskler og myke vev i kroppen blir manipulert og gnidd, med særlig fokus på muskler og trykkpunkter til en tilstand av velvære. Massasje terapi kan også fokusere på trykkpunkter i kroppen som antas å gi lindring fra smerte eller helse problemer i andre deler av kroppen. Fordelene med massasje terapi er å redusere muskelkramper og muskelsmerter, øke sirkulasjon og utrensing og skape velvære. 

Studies har vist fordelene med massasje terapi går langt utover å lindre fysiske plagene av aldring eller gi smertebehandling. Massasje terapi reduserer ofte stress og depresjon samtidig som det øker en følelse av emosjonell velvære. Resultatet av behandlingen er ofte at man får mindre muskelsmerter/plager, får mer energi og bedre søvn.

 

 

Rygg/nakkemassasje

Rygg/nakkemassasje blir brukt for å roe ned spenninger i muskulaturen i rygg og nakke.Man kan enten ha en beroligende eller en mer dyptgående massasje. Det anbefales blant annet ved muskelplager i rygg, nakke og skuldre, hodepine, senebetennelse i armer og skuldre, kjevespenninger og ved nedsatt sirkulasjon og bevegelighet.

 

Aromaterapi

Aromaterapi er helkroppsmassasje der man bruker aromaterapioljer. Det er en mer behagelig massasje i forhold til kroppsmassasje.Det brukes oljer ut i fra de plager man har og sammensatt ut i fra blant annet om man ønsker å roe ned eller få mer energi.

Man opplever denne type massasje som beroligende og avslappende. Passer blant annet for mennesker med høyt stressnivå, hodepine, søvnplager, muskelkramper og stressrelaterte plager.

 

Kroppsmassasje

Kroppsmassasje er mer dyptgående enn aromaterapi. Her jobber man dypere inn i muskulatur hvor mange har plager. Det brukes enten massasjeoljer eller muskelkremer.

Massasjen utføres på legg, lår, rygg, skuldre, armer og nakke.

Anbefales blant annet dersom man har muskelsmerter, kramper, nedsatt bevegelighet, strekkplager, hodepine, dårlig søvn, stressrelaterte plager, utbrenthet, lite energi, idrettsskade, senebetennelse mm

Ved en slik type massasje oppleves det ofte at man føler seg avslappet, sover bedre, mindre smerter, mer energi mm.

 

Triggerpunkt/idrettsmassasje

Et triggerpunkt er et område i en muskel som gir smerteopplevelser i andre deler av kroppen (strålesmerter). Triggerpunkter kan oppstå som følge av skader, stress, dårlig holdning og ensformig repeterende belastning.

Trykkbehandling av disse punktene gir spenningsreduksjon og økt muskelfunksjon.

Forskning viser at aktive triggerpunkt er den vanligste årsaken til smerter i muskulaturen. Triggepunktene er hypersensitive og aktiviseres i muskelknuter i musklene.

En muskelknute dannes i en muskel på grunn av nedsatt sirkulasjon av en eller flere årsaker, oftest ved stillesittende arbeid, dårlig arbeidsstilling eller hard belastning over lang tid.

Oftest kjennes triggerpunktet som et brennende område som sprer seg fra kjerneområdet. Oppvarming av vevet er nødvendig og når massasjeterapeuten lokaliserer et aktivt triggerpunkt vil hun presse på området til hun kjenner triggerpunktet deaktiviseres.

 

Craniosakralbehandling

Craniosakralbehandling er en teknikk hvor man forsiktig bruker manuell manipulering av bindevevet rundt hjernen og ryggraden, ved kun 5 gram trykk.

Prinsippet ved craniosakral behandling, er at kroppen har de nødvendige ressurser og hvis kroppen får de rette signaler, vil den avbalansere og rette seg selv.

Det craniosakrale systemet har en craniosakralpuls,( som pumpes mellom hjenen og ryggmargen) og hvis denne er i ubalanse pga fysisk skade, fall eller slag eller traumer vil de skape sykdomtilstaden og skjevhet houvedsakklig fra hode, rygg og haleben.

Behandlingen går ut på å kartlegge ubalanse og åpne blokkeringer.

Deete kan være skader som går langt tilbake i tid, feks helt fra fødsel.

 

*

 

 

 

Naprapati

Naprapati er en behandlingform utviklet parralelt med kiropraktikk, bare mer omfattende. Naprapati er en manuell behandlingsform som brukes på plager i muskler, sener og ledd. Behandlingen foregår i houvedsak ved bruk av manipulasjon, mobelisering, massasje, muskeltøying, artikulering (leddbevegelse) og triggerpunktbehandling. I tillegg kommer ofte trening og veiledning.

Typiske plager som naprapaten kan hjelpe til med er:

Rygg og nakkesmerter, idrettsskader, skulderplager, isjas, musearm, senebetennelse, hodepine, bekkenløsning og bekkenplager hos gravide, barne og spedbarnsbehandling mm.

Heidi har 3 årig høgskoleutdanning fra Naprapathøgskolen, og bruker også akupunktur i behandlingen. Nå med autorisasjon!

 

Her kan du også bruke din private helseforsikring, da naprapati er godkjent under det!

Her kan du bruke din helseforsikring, da naprapati er godkjent under det!

 

Bedriftsterapi:

Muskel og skjelettplager fører til nedsatt produtivitet, økte utgifter og høyere sykefravær- det lønner seg å ta vare på sine ansatte.

Forskning viser at naprapati og massasje som bedriftsheletjeneste reduserer sykefraværet og øker arbeidsmoralen. Så ta kontakt med oss for å se hvordan vi kan kan hjelpe deres bedrift, med å sette opp et opplegg som vil hjelpe den enkelte arbeidstaker.

Fotterapi

Fotterapi er stell og pleie av føtter. Som omfatter fotbad, fjerning av hard hud, vorter og torner, korrigering av negler, tilpasse avlastninger, tilføre fett og fuktighet, stimulerende massasje.

Fotterapi passer for de som har plager og smerter i føtter etter feks mye bruk, deformiteter, disponert for hard hud og hælsprekker, vanskeligt å bøye seg ned til føttene. Men også for økt velvære, bedre sirkulasjon osv.

Anbefales spesielt til diabetikere og revmatikere.

Føles føttene bra- vil kroppen føles bra.

Fotterapien utføres av Birte som er utdannet offentlig godkjent fotterapeut m spesialutdanning innen diabetisfoten. Og har 18 års erfaring i yrket!

 

Zoneterapi:

Indirekte behandling av kroppen og indre organer ved hjelp av reflekspunkter under føttene. kroppen er nedskrevet i føttene, og vil reflektere begge veier. Dvs en kan kjenne belastninger i punkrer i føttene til den aktuelle kroppsdelen, og behandle ved hjelp av å løse opp blokkeringer og fastlåste energibaner. Fri flyt av blodsirkulasjon og energi er essensielt for kroppens selvhelbredelse. Og ved å legge til rette for optimale forhold, vil kroppen lettere heale seg selv. Ofte ved hjelp av tilskudd og evt livsendringer som en blir klar over trengs!

Gestaltterapi

Vi tror at en relasjon bygget på trygghet gir det beste grunnlag for oppdagelse, læring og menneskelig vekst.  Gode samtaler kan bidra til forandring i din hverdag.

Gestaltterapi er enkelt sagt samtaleterapi.

Vi har 4-års høyskoleutdanning. I løpet av disse 4 årene må vi selv gå i terapi hos en godkjent kvalifisert Gestaltterapeut.  Dette gjør at vi lettere kan «se deg og møte deg» når vi selv har gått inn i «de mørke rommene».

Gestaltterapeuten støtter deg til å kartlegge din situasjon her og nå, bli bevisst, og da kan det være enklere å se hvilke valg og muligheter du har.

Vi har mange forskjellige verktøy i verktøykassen alt etter hvor i terapiforløpet vi befinner oss.  Vi bruker samtale, rollespill, visualisering og metaforer

 I vår praksis som terapeuter møter vi mange forskjellige mennesker og et mangfold av temaer.  Her forsøker vi å gi en kort oversikt over aktuelle temaer i terapi.

Utbrenthet – Stress/uro – Forventningspress/prestasjonsangst

Trenger å sortere litt – Er i konflikt – Sorg – Livskrise – Vanskelige valg og andre valg – Stoppet opp i livet

Meningsløshet/tomhet – Negative/tunge tanker – Lav selvfølelse – Følelsesløshet – Angst – Depresjon

Bearbeide overveldende opplevelser – Vanskelige følelser jeg ikke forstår – Isolasjon/ensomhet

Utfordringer i relasjoner – Skilsmisse/relasjonsbrudd – Par som sliter – Selvutvikling – Sjenanse

Jeg har lyst å få mer ut av livet mitt – Smerter i kroppen – Hvordan takle fysisk sykdom, eller å være pårørende

Som du ser er temaene varierte og mange og vi har ganske sikkert ikke fått med oss alle her. Det er heller ikke alle som vet helt sikkert hva som er utfordringen eller problemet når de kommer til første timen.  Da bruker vi litt tid på å finne ut av det.

 Jeg er utdannet gestaltterapeut ved Norsk Gestaltinstitutt Høyskole(NGI). I tillegg er jeg utdannet massør og livsveileder fra Aruna Akademiet.  Jeg startet mitt eget firma Balsam Massasje & Terapi i 2002. I 2011 skiftet jeg navn til Gps Gestaltpsykoterapi Stavanger.